Sveriges 101 Supertalanger 2017 – Samhällsbyggarna

Sveriges 101 Supertalanger 2017 – Samhällsbyggarna

Här är Sveriges mest begåvade samhällsbyggare just nu.

1. Siavosh Derakhti
Ålder: 25
Sysselsättning: Grundare av Unga mot antisemitism & främlingsfientlighet
LÄS MER: Han gick från IG i skolan till polare med Obama – ”beslutsfattarna har börjat lyssna på mig”
Social entreprenör som startade föreningen Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet. Nu arbetar han med ungdomar, främst i Malmö, för att öka kunskapen och motverka utanförskap.

2. Kristoffer Hanson
Ålder: 33
Bolag: Klarity
Har arbetat som expansionschef för H&M och är en av medgrundarna till det digitala utbildningsföretaget Coursio. Nu är han vd för Niklas Adalberths satsning Klarity – en app som ska avslöja korruption på lokal nivå och exponera vardagsnära missförhållanden.

3. Nipasi Siddique
Ålder: 29
Bolag: Arla Foods
Affärsutvecklingsansvarig som arbetar med att implementera en direktförsäljningskanal i avlägsna byar i Bangladesh. För att lyckas rekryterar hon marginaliserade kvinnor, utbildar dem inom försäljning och grundläggande bokföring och ger dem ansvar att sälja Arlas produkter dörr-till-dörr.

4. Andreas König
Ålder: 29
Bolag: Just Arrived
Chalmersstudent som är grundare och vd för den digitala plattformen som hjälper nyanlända att hitta jobb på svenska företag. Har bland andra Klarnagrundaren Niklas Adalberth som investerare.

5. Simon Werbart Flato
Ålder: 31
Sysselsättning: Grundare av Sustainergies
En av grundarna till den ideella organisationen Sustainergies som skapar möjligheter för studenter att arbeta med hållbarhet i praktiken i nära samarbete med näringsliv och akademi.

6. Therese Sjöberg
Ålder: 29
Sysselsättning: Innovatör på Karolinska universitetssjukhuset
Specialistsjuksköterska från Karlshamn som nu är en av vårdens innovatörer. På KS i Solna deltar hon i utvecklingen av framtidens sjukvård som projektledare på Innovationsplatsen. Har bland annat arbetat med Barncancerappen.

7. Peter Roland
Ålder: 37
Bolag: Goodcause Ideas
En av nyckelpersonerna bakom succéerna i Stefan Krooks och Karl-Johan Perssons Goodcausebolag som hittills dragit in över 50 miljoner kronor till välgörande ändamål. Han är vd för Goodcause Ideas och Goddryck.

8. Hayaat Ibrahim
Ålder: 24
Byrå: Vinge
Jurist- och ekonomistudenten som är styrelseledamot i The Global Village, en förening som arbetar med att stärka demokrati och unga människors rättigheter främst i Järvaområdet samtidigt som hon nu börjar som jurist på Vinge.

9. Åsa Sandberg
Ålder: 33
Bolag: Win Win World
Vd med målet att göra världen bättre genom ökat samarbete. Föreläser för företag, organisationer och kommuner om hur de kan använda nudging – att påverka folks beteende i en önskvärd riktning utan att använda piska eller morot – för att få en mera hållbar utveckling. Dessutom managing director för Tedx Göteborg.

10. Nina Khoi
Ålder: 29
Sysselsättning: Treinee på Nacka kommun
Jurist som just nu är Sveriges första kommunchefstrainee med ambitionen att se till att kommunen blir mer digital och stärka dess varumärke. Har även arbetat med välgörenhetsprojekt i kommunen.

11. Maria Mähl
Ålder: 34
Bolag: Bellpal
Medgrundare till Bellpal, ett positioneringssystem som kan användas inom äldrevård. Har varit engagerad i Clinton Global Initiative och är nu director i Arabesque Partners.

12. Sabina Lajiq
Ålder: 27
Bolag: Lidl Sverige
Distriktschef för Lidl Sverige som samtidigt är aktiv inom organisationen Stockholm United som aktiverar papperslösa barn på fritiden. Hon arbetar även ideellt med Barncancerfonden och är grundare av Women of Sweden.

13. Karolina Brodin
Ålder: 26
Bolag: PWC
Ekonom från Stockholms universitet som arbetar på revisionsjätten med frågor som rör penningtvätt och terrorfinansiering i Sverige. Leder i dag arbetet med dessa frågor för många av de största nordiska bankerna.

14. Siduri Poli
Ålder: 28
Bolag: Changers Hub
Social entreprenör som brinner för demokratiseringsfrågor och hjälper unga i Stockholms förorter att utveckla sin fulla potential. Föreläser om digitalisering och entreprenörskap och jobbar med innovationsrådgivning.

15. Louise Meijer
Ålder: 26
Sysselsättning: Justitiapriset
Hon tog sin juristexamen i Lund och grundade senare Justitiapriset – advokatbranschens pris för mest jämställda arbetsplats. Har tidigare varit vice förbundsordförande i Muf.

16. Linn Gustavsson
Ålder: 26
Byrå: Vinge
Jurist på advokatfirman där hon har arbetat med frågor som rör sanktioner, antikorruption och andra hållbarhetsfrågor. Hon hjälper företag framåt i sitt hållbarhetsarbete, bland annat i Indien, Ghana, Tanzania, Marocko och Ukraina.

17. Robert Moldén
Ålder: 25
Sysselsättning: Nema Problema
Entreprenör och grundare av välgörenhetsorganisationen Nema Problema Kids Foundation som bygger barnhem i sydvästra Ghana. Han arbetar även med integration av nyanlända och är engagerad i organisationen Min stora dag.

18. Kristina Ljungros
Ålder: 36
Sysselsättning: RFSU
Förbundsordförande som har ökat föreningens mediala och politiska genomslag genom att bland annat kämpa för subventionering av preventivmedel. Har även varit en bidragande faktor till att regeringen nu satsar mer på sexualundervisning i skolan.

 

Läs mer:
https://www.va.se/nyheter/2017/02/01/sveriges-101-supertalanger-2017–samhallsbyggarna/